| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

FrontPage

Page history last edited by Γιάννης Τζωρτζάκης 6 months, 4 weeks ago

 

 

Το μάθημα της Τεχνολογίας

(Έρευνα και Πειραματισμός)

στο Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο.

 

Μικρός πρόλογος (Σεπτ 2023)

Στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, από το 2011 μέχρι σήμερα, έγιναν μεγάλες αλλαγές στα μαθήματα της Τεχνολογίας. Δημιουργήθηκε το νέο μάθημα της Τεχνολογίας της Γ Γυμνασίου, στα πρότυπα του αντίστοιχου μαθήματος της Α Λυκείου που καταργήθηκε το 2011, αντικαταστάθηκε με τις Ερευνητικές Εργασίες (project) που κράτησαν το επιστημονικό/ερευνητικό του χαρακτήρα, οι οποίες αντικαταστάθηκαν από το έτος 2018-19 με άλλο αντικείμενο που περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες.

Οι οδηγίες που βρίσκονται παρακάτω, γράφτηκαν για μαθητές το διάστημα 2008-2011, με τελικό σκοπό την εκπόνηση ατομικών εργασιών, μπορούν όμως να αποτελέσουν την αφετηρία για τη δημιουργία και ενδιαφερόντων ομαδικών εργασιών κυρίως για τη Γ Τάξη. Δείχνουν τι μπορεί να πετύχει ένας μαθητής με ατομική προσπάθεια, πόσο μάλλον ομάδες τέτοιων μαθητών. Ελπίζω η σελίδα αυτή να εξακολουθεί να χρησιμεύει και στους νέους καθηγητές και μαθητές που θα ασχοληθούν με το θαυμάσιο χώρο της Έρευνας και του Πειραματισμού στο σχολείο.

Γιάννης Τζωρτζάκης Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ81

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 Διαδραστικά αντικείμενα Τεχνολογίας. Πρόκειται για το υλικό από το Photodentro, βελτιωμένο σε έκδοση HTML5, ώστε να λειτουργεί σε όλους τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα. (Το έγγραφο είναι σε μορφή pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή με το βελάκι που βρίσκεται πάνω δεξιά).
Προκειμένου να συμπεριληφθείτε στους συναδέλφους που λαμβάνουν ενημερωτικό υλικό σχετικό με την Τεχνολογία, μπορείτε να το δηλώσετε ΕΔΩ

 

Περιγραφή και υποδείγματα ερευνών

 

 

 

 

 

 

Στο Wiki αυτό, υπάρχουν οι οδηγίες για τις εργασίες που πραγματοποιούν οι μαθητές του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά, στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας της Α Λυκείου.

Στο SideBar δεξιά, υπάρχουν σύνδεσμοι που οδηγούν σε σελίδες που περιγράφουν αναλυτικά, τις αρχικές προπαρασκευαστικές έρευνες και δίνουν τα εργαλεία για την πραγματοποίησή τους.

Δίνουν επίσης οδηγίες για την τελική ατομική εργασία, ενώ έχουν και σχολιασμένα υποδείγματα εργασιών.

 

 

Eίσαι ο επισκέπτης νο

 

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.