Με τις παρεμβάσεις του Συλλόγου μας προωθήθηκε στο Υπουργείο ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. η πρόταση της ομάδας εργασίας που συστάθηκε από το Ι.Ε.Π. για τα Ω.Π. του τομέα μας για τα ΕΠΑΛ (ημερήσια και εσπερινά). Η συγκεκριμένη πρόταση συζητήθηκε και εγκρίθηκε και στην πρόσφατη Γ.Σ. του Συλλόγου μας. Η συγκεκριμένη πρόταση έγινε δεκτή από το υπουργείο. Με βάση την πρόταση του Ω.Π. προωθήθηκαν και οι αναθέσεις όπως προβλεπόντουσαν και σε προηγούμενες σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου εγκεκριμένες παλαιότερα από το Π.Ι. Τα σχετικά έγγραφα του ΥΠΟΠΑΙΘ αναρτώνται στο site μας.

Επίσης κατατέθηκε σε συνεργασία με την ΠΕΚΑΤΕ υπόμνημα για την ορθή λειτουργία και τις αναθέσεις των μαθημάτων Τεχνολογίας Γ΄ Γυμνασίου και Ερευνητικής Εργασίας (Project) στην Α΄ Γενικού Λυκείου.

Στην εγκύκλιο των αναθέσεων υπάρχουν μόνον οι σχετικές με τις τέσσερις ειδικότητες του τομέα που λειτουργούν. Για τις ειδικότητες  Τεχνικός Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών  και  Τεχνικός Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντοςόπου δεν υπάρχουν προγράμματα σπουδών, διδακτικά βοηθήματα κλπ και επίσης δεν λειτουργούν -για τους ίδιους λόγους- σε κάποιο ΕΠΑΛ δεν υπάρχουν και οι σχετικές αναθέσεις. Για τον ίδιο λόγο η επιτροπή που εκπόνησε τα Ω.Π. για τις ειδικότητες που λειτουργούν δεν ασχολήθηκε με την επικαιροποίησή τους.
 
Για να δείτε τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα, πατήστε ΕΔΩ
 
Λάβετε υπόψη ότι στην Ειδικότητα Τεχνικός Ανθοκομίας, το Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα Φυτά Κηποτεχνίας, θα αντικατασταθεί με το σωστό :
Καλλιέργεια Ανθοκομικών Φυτών . Αναμένουμε τη σχετική εγκύκλιο...

Newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα του ΣυλλόγουΠρωτοσέλιδα Εφημερίδων